مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/10/21

دستور تهیه آش قروت قیله؛ غذای سنتی آذربایجان شرقی



آش قروت قیله چیست, وعده غذایی سبک, آش قرقورت

رسپی آش قروت قیله

 

دستور پخت آش قوروت قیله جلفا تبریز خوشمزه

آش قروت قیله یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و بسیار مقوی آذربایجان شرقی است که محبوبیت زیادی دارد.

آش قورت قیله جلفا یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان آذربایجان شرقی و شهر جلفا است . آش قوروت قیله جلفا به عنوان وعده غذایی سبک ، پیش غذا یا میان وعده صرف می شود و طعم متفاوت آن باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد.

طرز تهیه آش قروت قیله بسیار راحت و تقریبا مشابه همه آش های ایرانی دیگر  است و از آن جا که ترکیب بسیار متنوعی از برنج ، بلغو ، حبوبات و سبزیجات و آب قلم دارد ، یک غذای کامل محسوب می شود. 

 

 طرز تهیه ی آش قوروت قـــَیله, غذاهای سنتی آذربایجان شرقی, آش قورت قیله جلفا

آش قروت قیله چیست

 

آش قوروت قیله

مواد لازم آش قوروت قیله

برای 6 نفر

 

برنج ترجیحا نیم دونه  ۲۵ گرم (نصف پیمونه پلوپز)
 بلغور  ۵۰ گرم (یه پیمانه پلوپز)
 پیاز  ۱ دونه متوسط نگینی شده
 گوجه فرنگی خرد شده  ۴۰۰ گرم ( ۲ تا متوسط)
 لوبیا سبز خرد شده ۲۰۰ گرم (دوپیمانه پلوپزی تقریبا)
 بادمجان خرد شده  ۲۰۰ گرم ( ۱ دونه بزرگ)
لوبیا چشم بلبلی  ۶۰ گرم (یک و نیمپیمانه پلوپز تقریبا)
 تره خرد شده  ۱۰۰ گرم
جعفری خرد شده ۱۰۰ گرم
ریحان خرد شده ۲۰۰ گرم
سیر  ۸حبه متوسط
نمک ، فلفل ، زرچوبه به میزان لازم
فلفل سبز تند به میزان لازم
آب گوشت یا قلم یا عصاره گوشت به میزان لازم

 

دستور پخت آش قوروت قیله, آش قوروت قیله جلفا تبریز, مواد لازم آش قروت قیله

طرز تهیه آش قروت قیله

 

طرز تهیه آش قوروت قیله

برنج و بلغور و لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل در ظرف های جدا بخیسانید .

گوجه و بادمجان را نگینی خرد کنید. 

کمی نمک به بادمجان ها بزنید و در ابکش بگذارید تلخش است برود سپس بشویید و دوباره آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافه اش برود.

 

پیاز را خرد کنید و تفت دهید تا سبک شود سپس زردچوبه بزنید.

بادمجان را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. 

لوبیا سبز خرد شده را اضافه کند و تفت دهید تا نرم شود. 

گوجه را اضافه کنید و صبر کنید آبش کشیده شود. 

آب لوبیا  ، برنج  و بلغور را دور بریزید و خودشان را به مواد آش اضافه کنید. 

اگر نمیخواهید از عصاره گوشت استفاده کنید مفداری فلفل و زیره یا ادویه دلخواه به مواد بیفزایید.

 

آب یا آب قلم صاف شده را اضافه کرده روی حرارت متوسط بگذارید تا بپزند.

پخت این آش آب زیادی لازم دارد و ممکن است تا 3 لیتر آب نیاز داشته باشید.

سبزی ها را خرد کنید و بعد از پخت حبوبات به آش اضافه کنید و یک جوش که زد سیر له شده را اضافه کنید.

مزه آش را تنظیم کنید و سپس سرو نمایید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی